اکثر ما اطلاعات کمی درباره رابطه خواهر و برادر و اینکه چطور بر ما تاثیر میگذارند، داریم. زمانی که من تصمیم گرفتم در مورد رابطه خواهر و برادر اطلاعاتی ارائه دهم، فهمیدم تحقیقات کمی درباره این موضوع بااهمیت وجود دارد.
بیشتر تحقیقاتی که در زمینه خانواده انجام گرفته است، حول محور والدین و مشکلات کودکان میچرخد که البته بهنوبه خود بسیار مهم هستند. بنابراین تصمیم گرفتم تحقیق کنم که رابطه خواهر و برادر چگونه بر داستان زندگی ما تأثیر میگذارند، زیرا این داستانها تعیین میکنند که در آینده به چه فردی تبدیل شویم. برای مثال، دعوای ما با خواهر و برادرمان باعث تقویت داستان مبارزهطلبانه ما میشود، در حالی که بازیهای کودکانه میتواند باعث تشویق به بامزه بودن و جذاب بودن شود.
بر اساس تحقیقات انجام شده رابطه خواهر و برادر از جنگ و نزاع و درگیری تا صمیمیت و حمایت اجتماعی متغیر است. در مواردی نیز میتوان ترکیب دوگانهای از مهر و کین را در رابطه خواهر و برادرمشاهده کرد. اما تفاوت جالب رابطه خواهر و برادر، تبادل بیشتر هیجانات مثبت (صمیمیت، حمایت) و منفی (نزاع و تضاد) در بین آنها در مقایسه با رابطه فرزند با والدین و نیز رابطه بین دوستان آن است.
این تحقیقات بیان میکنند فرزندانی که از نظر سنی کمتر از ۴ سال با یکدیگر اختلاف سنی دارند احساس صمیمیت و نیز رقابت بیشتری با یکدیگر دارند. فرزندان یک جنس درگیری بیشتری با یکدیگر دارند و بیشتر تمایل به تسلط بر یکدیگر دارند؛ البته این مانع از رابطه گرم و صمیمانه آنها نمیباشد.
خلق و خوی کودک نیز نقش موثری در رابطه خواهر و برادر و نحوه کنار آمدن آنها با یکدیگر دارد. فرزندان فعال و دارای هیجانات شدید سطح بالاتری از درگیری را با خواهر و برادران خود دارند.
روابط بین اعضا خانواده نیز نقش موثری در رابطه خواهر و برادر دارد. طبق تحقیقات فرزندانی که رابطه خود را با والدین خوب گزارش کردند، رابطه صمیمانهای را با خواهر و برادر خود داشتند. تنش بین والدین عامل بسیار موثری در میزان نزاع و درگیری بین فرزندان است و نقش بسیار مهمی در تعیین دوستی یا دشمنی بین فرزندان ایفا میکند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، روابط خوب و مناسب بین فرزندان باعث حمایت عاطفی، اجتماعی و روانی بیشتر در زمانهای بیماری، وقایع ناگوار و مشکلات میشود و به احساس رضایت بیشتر از زندگی و افسردگی کمتر منجر میگردد. تحقیقات نشان میدهد این حمایت اجتماعی فارغ از آنکه فرزندان در کنار یکدیگر باشند و یا از هم فاصله داشته باشند، صورت میپذیرد.